top of page

Wagnerin Valkyyrian Sieglindenä Vantaan Martinus-salissa 17.10.2017


Suomen nuoret Wagner-lahjakkuudet esittävät näyttämöllisen kokonaisuuden upeasti uudistetussa Vantaan Martinus-salissa. Esitys yhdistää Richard Wagnerin Wesendonck-laulut ja Valkyyria-oopperan ensimmäisen näytöksen ennenkuulumattomalla tavalla draamalliseksi kokonaisuudeksi. Wesendonck - laulujen tematiikka värittää Valkyyrian roolihahmojen tunteiden myllerrystä ja sitoo jännittävän oopperakohtauksen uudenlaiseksi kokonaisuudeksi. Molemmat teokset kuullaan pianon ja sellon säestyksellä ja visuaalisuus täydentyy valoin ja videoprojisoinnein.

Konsertissa estradille nousevat nuoret suomalaiset taiteilijat, joilla on erityinen suhde ja palo Wagnerin musiikkiin. Wesendonck -laulut tulkitsee mezzosopraano Kaisa Näreranta, joka oli vuonna 2016 Saksan Bayreuthin oopperajuhlien Wagner -stipendiaattina. Pianisti Laura Kivikoski ja Valkyrian ensimmäisessä näytöksessä Hundingin roolin laulava basso Matti Turunen ovat Suomen Wagner-seuran vuoden 2017 vuoden stipendiaatteja. Valkyrian ensimmäisessä näytöksessä laulavat lisäksi vuoden 2015 Merikanto -laulukilpailun voittaja, sopraano Hannakaisa Nyrönen, ja useissa kansainvälisissä laulukilpailuissa menestynyt tenori Mika Nisula. Ohjaus: Ville Saukkonen.

Esitys tiistaina 17.10.2017 klo 19.00 Vantaan Martinus -salissa (Martinlaaksontie 36, 01620 Vantaa)


bottom of page