Liikkeessä

Viitasaarelaislähtöinen sopraano Hannakaisa Nyrönen on Taidekeskus Salmelan 2015 Merikanto-laulukilpailun voittaja ja Suomen Wagner-seuran vuoden 2018 Bayreuth-stipendiaatti. Syksyllä 2019 hän voitti ensimmäisen palkinnon dramaattisille sopraanoäänille suunnatussa Elizabeth Connell -kilpailussa Australian Sydneyssä.

Hannakaisa on laulanut Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Seinäjoen ja Kuopion kaupunginorkestereiden sekä Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin solistina. Hän on konsertoinut Turun Musiikkijuhlilla, Suomen Kulttuurirahaston ja Sibelius-Akatemian Kirpilä-konserttisarjassa sekä Eurajoki Bel Canton stipendiaattina. Vuoden Solisti 2015 -tunnustuksen Hannakaisa sai Päivi ja Paavo Lipposen säätiöltä. Samana vuonna hänet palkittiin myös Wegelius-säätiön tunnustusapurahalla.

 

Hannakaisa on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta. Ennen oopperalauluopintoja hän valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi pääaineenaan kirkkomusiikki. Näinä vuosina häntä ovat opettaneet oopperalaulajat Mika Kares ja Seppo Ruohonen sekä Sirkka Parviainen ja Marjut Hannula. Mestarikursseista voidaan mainita mm. Martin Katzin, Walter Mooren, Jorma Silvastin, Mikko Franckin ja Rilla Kyykän kurssit. Hannakaisa on pohjoiskeskisuomalaisista ammattimuusikoista koostuvan Rajoilla Ensemblen puheenjohtaja ja taiteellinen suunnittelija. 

Hannakaisa työskentelee yhdysvaltalaisen laulunopettaja Brian Jauhiaisen sekä norjalaisen Wagner-lauluja Anne Gjevangin ohjauksessa. Hänen mentorinaan toimii oopperalaulaja Mika Kares.