top of page

Eurajoki Bel Canto -festivaalin stipendikonsertti 19.10.2014


Klassisen laulumusiikin festivaali Eurajoki Bel Canto

Hannakaisa valittiin Eurajoki Bel Canto -festivaalin talvisarjan konserttistipendiaatiksi. Klassiseen taidelauluun keskittyvä Eurajoki Bel Canto järjestettiin kesäkuussa toista kertaa. Festivaalin taiteellinen johtaja on eurajokelaissyntyinen oopperalaulaja, basso Mika Kares.

Lokakuisessa konsertissa Konsertissa kuullaan mm. Oskar Merikannon lauluja, jotka ovat keskeisintä suomalaista yksinlauluohjelmistoa tarttuvine ja kauniine melodioineen. Vieraileepa lavalla myös hyvin kiukkuinen nainen, Donna Elvira, joka on rakastunut renttuun, Don Giovanniin. Vaikka mies kohtelee häntä huonosti, sulavat Donna Elviran ilkeät kostoaikeet hänen ajatellessaan tuota hurmuria. Ja näinpä sydän taas pamppailee villisti.

Väliajan jälkeen kuullaan rakkautta espanjalaiseen tyyliin. Enrique Granadoksen laulusarjassa Canciones amatorias uusi ja vanha kohtaavat: laulusarjan tekstit on kirjoitettu espanjalaisen kulttuurin kukoistusajalla 1600-luvun molemmin puolin. Vuonna 1915 valmistuneen laulusarjan sävelkielessä puolestaan espanjalaiset kansanmusiikkivaikutteet yhdistyvät 1900-luvun alun uusiin harmonioihin.

Konsertin päättää ranskankielisen oopperakirjallisuuden kautta aikojen suosituin teos, Faust. Marguerite pohtii monologissaan juuri kohtaamaansa salaperäistä komeaa miestä, Faustia. Faust yrittää saada Margueriten valtaansa jättämällä Margueriten puutarhaan korulippaan. Avatessaan lippaan sen sisältä paljastuu valtava määrä kallisarvoisia koruja ja niitä sovitellessaan Marguerite laulaa kuuluisan Jalokiviaarian. Millaiset aarteet mahtavatkaan paljastua Eurajoella?

G-voimia ja M-energiaa

19.10.2014 klo 19:00 Eurajoki-sali

Hannakaisa Nyrönen, sopraano

Asta Onnila, piano


bottom of page