top of page

Rauma Festivo 2019: Herttua Siniparran linna

Unkarilaisen Béla Bartókin (1881-1945) ooppera Herttua Siniparran linna (1911) kuullaan Rauma Festivon omana kamarioopperatuotantona. Nuori vaimo Judit (sopraano Hannakaisa Nyrönen) seuraa Sinipartaa (basso Mika Kares) tämän linnaan, jossa havaitsee seitsemän lukittua ovea. Ohjaaja Siljamari Heikinheimo näkee naisen uteliaisuudesta varoittavan perinteisen tulkinnan sijaan teoksen ytimessä Judithin mielen levottomuuden ja parisuhteen kommunikaatiohaasteet. Hänen tähän päivään sijoittuvassa versiossaan rouva Siniparta on ”omasta mielestään ekspertti parisuhteissa ja niin erinomaisesti yhteydessä omaan ja muiden tunne-elämään, että toimii jopa puhujana parisuhdeseminaareissa.” Judithin mielenliikkeisiin sulautuu tanssija Reetta Parvikko. Pianisti Kirill Kozlovski tiivistää Bartókin rikkaan musiikin Rauma-salin Steinway-flyygelille.

Rauma-sali 9.8.2019 klo 19.00

Mika Kares, Siniparta (basso) Hannakaisa Nyrönen, Judit (sopraano) Reetta Parvikko, tanssi Siljamari Heikinheimo, ohjaus Elina Vättö, puvut


bottom of page